Mød menneskerne & læs historien bag

Inge Lise Bruun Abildgaard
Ejer

For mig har fiskeri været en passion gennem mere end 40 år, hvoraf de sidste 30 år primært har været fluefiskeri. Min fritid, der deles med min gemal Jørgen, tilbringes næsten altid med fiskeri ude i den dejlige natur, som vi begge sætter så meget pris på. Alt efter sæsonen er jeg at finde ved den Fynske kyst efter de flotte havørreder dér. Jyske åer som Skjern å, Karup å og flere af de mindre åer, bliver flittigt besøgt.

Jørgen Abildgaard

Jeg begyndte mit fiskeri sammen med min far da jeg var omkring 5 år. Det var fiskeri efter torsk ved Gabet på Fyn. Vi boede ved Stavidsåen, derfor varede det ikke længe før jeg begyndte at fiske der alene.
Der var kun mig der fiskede der, så der var rigeligt med fisk. Fik min første fluestang – en Splitcane som 8-årig. Frem til jeg flyttede fra hjemmet var jeg at finde langs åen næsten hver dag – et sandt eldorado. Efterhånden udviklede dette fiskeri sig til at omfatte to-hånds fluestænger.

Fællesskabet

På vore fisketure møder vi gode venner, med hvem vi deler erfaringer omkring endegrej, liner, stænger mm.

Vi kommer meget omkring i det nordiske: Mörrums åen, andre åer i Sverige samt kysten i Blekinge er et mål for en god weekends fluefiskeri. Sommeren tilbringer vi i Norge, hvor vi håber at kunne få storlaksen til at hugge. Det er en helt fantastisk fornemmelse, når det helt store hug kommer, og vihører fluehjulet hvine under et hidsigt udløb, så kommer adrenalinen frem i årerne. I Norge er Orkla vores favoritelv, hvor det meste af sommerferien tilbringes. Her møder vi år efter år fiskevenner, hvilket også er en stor del af fiskeriet. Det bliver til mange hyggelige timer ved lejrbålet med mange gode fiskehistorier, lyttende til harmonikamusik, måske en lille svingom samt en enkelt til ganen – det er sommerferie for os.

Beiarn i Nordland, Lakselv i Nordnorge og River Dee i Skotland har vi også besøgt. At komme ud i naturen med fluestangen, giver en dejlig afveksling samt opladning til hverdagen.

Vore andre fælles interesser er bådfiskeri fra vor lille jolle, hvor vi stort set fisker efter alt spiseligt,og der er meget havet omkring os byder på. Bådfiskeriet fra vor lille jolle har ført os langt omkring i Skandinavien. Også her har vi fået mange fantastiske naturoplevelser. Sejlet på Lofoten mellem spækhuggere – bare for at nævne en enkelt oplevelse.

En anden og meget stor lidenskab, der optager os meget er tilberedning af mad, helt fra bunden, hvor vi har kendskab til råvarernes oprindelse. Alt kødpålæg, grillpølser, røgvarer, bagværk lige fra hvedebrød til avanceret wienerbrød klarer vi selv.

Dette har efterhånden udviklet sig til utallige større udfordringer som etablering af brændefyret pizzaovn i vor have, bygning af eget røgeri, udvikling af alternative måder at tilberede maden på, som for eksempel på vore bornholmske granittallerkener.

Jo, vores liv sammen er bestemt ikke kedeligt.